دلایل برپا نمودن نظامهای اطلاعاتی در سازمان
پاسخ دادن به این سوال که چرا سازمان نظام اطلاعات سازمان را برگزیده است، ابتدا ساده به نظر میرسد. میتوان گفت که سازمانها برای کارایی بیشتر، صرفه جویی در منابع ارزشمند و کاهش نیروی کار و هزینهها، به این کار دست زدهاند. شاید در گذشته این پاسخ درست بوده است، ولی اکنون با همه اهمیت آن، تنها دلیل روی آوردن به نظامهای اطلاعات نیست. امروزه نیز در برپایی نظامهای اطلاعات انتظار افزایش کارایی و بهره وری مطرح است ولی کار به جایی رسیده است که بدون این نظامها ادامه کسب و کار ناشدنی است. برای تصمیمگیریهای سنجیده، برآوردن خواستههای رو به افزایش مشتریان، هماهنگی مالی و انسانی، ناچار به برقراری نظامهای اطلاعات در سازمانها هستیم. هدف پارهای از سازمانها نوآوری است و آن را امتیاز رقابتی خود میدانند. حتی گاهی در این راه به بازده مستقیم هزینه در نظام اطلاعات نمی اندیشند. در پارهای موارد نیز دگرگونی در مقررات دولتی و اجتماعی، عملکرد رقبا، و گسترش هزینههای عملیاتی، روی آوردن به نظام اطلاعات را ضروری و توجیه مینماید (لاودن و لاودن، ۱۳۸۴).
بطور خلاصه میتوان گفت که طی سالهای اخیر، مدیران به دو دلیل توجه روزافزونی به نظامهای اطلاعاتی و مدیریت اطلاعات در قالب اینگونه نظامها داشته اند.
- افزایش پیچیدگی فعالیتهای کسب و کار: کسب و کار همواره پیچیده بوده است، ولی امروزه از هر زمان دیگری پیچیدهتر شده است. همه سازمانها در مع رض تأثیرات اقتصاد بین الملل بوده و در بازار جهانی رقابت میکنند. فن آوری کسب و کار پیچیدهتر می شود و چارچوبهای زمانی برای اقدامهای مدیریتی کوتاهتر می شود و محدودیتهای اجتماعی در قالب تقاضای مشتریان برای محصولات و خدمات کیفی و ارزانتر وجود دارد. هریک از این آثار بر پیچیدگی کسب و کار میافزاید.
- بهبود توانمندیهای رایانه: رایانههای غول پیکر دهههای۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ به سبب داشتن سرعت اندک و اندازه بزرگ از صحنه خارج شدهاند و تنها کارشناسان سخت افزار با آنها سر و کار خواهند داشت. در گذشته کاربران هرگز در تماس مستقیم با سخت افزارها قرار نمیگرفتند و از این امر راضی بودند و در بیشتر موارد استفاده کنندگان خروجیهای رایانه حتی نحوه کار با آن را نمیدانستند و برخی از یادگیری آن هم هراس داشتند. اما کاربران امروزی دیگر رایانه را یک وسیله ویژه بهشمار نمیآورند بلکه به آن بهعنوان یک ابزار کار ضروری مانند میز، صندلی و تلفن نگاه میکنند (مک لوید، ۱۳۸۷).
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
۱-۴-۱٫ هدفکلی
- شناسایی نقش سیستمهای اطلاعاتی بر قابلیتهای سازمانی در صنایع کوچک و متوسط.
۱-۴-۲٫ اهدافجزئی
۲-۴-۲-۱٫ توسعه و کاربرد استفاده از سیستمهای اطلاعاتی در صنایع کوچک و متوسط استان مرکزی.
۲-۴-۲-۲٫ بیان مزایای استفاده از سیستمهای اطلاعاتی در صنایع کوچک و متوسط استان مرکزی.
۲-۴-۲-۳٫ مشخص کردن قابلیتهای سازمانی شده در سطح سازمان ودر نتیجه کسب مزیت رقابتی نسبت به رقبا در کسب و کارهای کوچک و متوسط.
۲-۴-۲-۴٫ شناسایی مکانیزمهای قابلیتهای سازمانی در شرکتهای مورد بررسی.