بررسی و نقد پایان نامه ها

دانلود متن کامل پایان نامه ها - همه رشته ها

بررسی و نقد پایان نامه ها

دانلود متن کامل پایان نامه ها - همه رشته ها

تاثیر مدیریت هزینه بر عملکرد مالی شرکت انتقال گاز ایران-پایان نامه ارشد مدیریت گرایش مالی

– هزینه­­یابی کایزن

راهبرد کایزن، مهم­ترین مفهوم در مدیریت ژاپنی و رمز موفقیت رقابتی این کشور است. کایزن به معنای تغییر و بهبود مستمر و مداوم، توام با مشارکت همه افراد در شرکت یا سازمان (مدیریت ارشد، مدیران و کارگران) به کار گرفته می­شود. در ژاپن، برای ایجاد آگاهی به کایزن در بین مدیران و کارگران، روش­های بسیاری به کار گرفته شده است. کایزن  وظیفه­ای همگانی است. کایزن راز ادراک تفاوت­های موجود میان روش­های مدیریتی در ژاپن و غرب است. اساس راهبرد کایزن، وقوف و تاکید بر این نکته است که اگر قرار باشد شرکتی پایدار بماند و سود کسب کند، در وهله اول باید در صدد کسب رضایت مشتری و تحقق نیاز­های او برآید. بنابراین، ایجاد بهبود در زمینه­هایی هم­چون کیفیت، هزینه و برنامه ریزی (میزان تولید و زمان تحویل) به عاملی اساسی  و عمده تبدیل می­شود و کایزن راهبرد بهبود بر اساس نیازها و درخواست­های مشتری است. در کایزن، فرض بر این است که تمام فعالیت­ها باید به افزایش میزان رضایت مشتری منجر شود( حجازی و البدوی، ۱۳۸۴، ۸۷).

«هزینه یابی کایزن»، یعنی حفظ سطوح هزینه فعلی برای تولید محصولات در جریان ساخت و اجرای کار نظام­مند برای کاهش هزینه­ها تا سطح مطلوب( گودرزی و رمضانپور نامقی، ۱۳۸۹، ۱۶۳)­.

دو نوع هزینه­یابی کایزن وجود دارد:

۱-­ فعالیت­های هزینه یابی کایزن در کارخانه یا قسمت مشخص که برای هر کار زمان خواهد شد.

۲-­ فعالیت­های هزینه­یابی کایزن برای محصول مشخص که به­عنوان طرح­های مشخص، با تاکید بر « تجزیه و تحلیل ارزش» انجام می­گیرند( گودرزی و رمضانپور نامقی، ۱۳۸۹، ۱۶۳)­.

هدف اصلی هزینه­یابی کایزن، پیگیری سرسختانه فعالیت­های کاهش هزینه در تمام مراحل ساخت، به منظور کمک به حداقل رساندن فاصله بین اهداف سود (سود مطرح شده در بودجه) و سود تخمینی است. این رویکرد هم از نظر مفهومی و هم از نظر روش اجرا با مدیریت هزینه که در سیستم هزینه­یابی استاندارد اعمال می­شود، متفاوت است (گودرزی و رمضانپور نامقی، ۱۳۸۹، ۱۶۳).

هزینه­یابی کایزن در شرکت­های خودروسازی ژاپنی، خارج از سیستم هزینه­یابی استاندارد، به­عنوان بخشی از سیستم هزینه اجرا می­شود. از نظر وجودی، هزینه واقعی هر اتومبیل، در آخرین دوره بودجه، هزینه کایزنی است که باید در دوره­های بعد، به منظور رسیدن به سود هدف کاهش یابد. اعمال هزینه یابی کایزن دو نوع است؛ یکی، شامل اعمال اجرای کارایی واقعی کایزن است، در زمانی که تفاوت بین هزینه واقعی و هزینه هدف بعد از محصول جدید و بعد از سه ماه زیاد باشد و دیگری، شامل اعمال متوالی اجرای هر دوره برای کاهش تفاوت بین سود تخمینی و هدف است.

موضوع دوم هزینه­یابی کایزن، رسیدن به اهداف کاهش هزینه برای هر بخش به سبب طرح سود کوتاه­مدت است. روش­های دیگری به دلیل تفاوت بین هزینه­های متنوع و ثابت ایجاد شده است؛ برای مثال، کاهش انواع هزینه­های مواد مستقیم، پوشش انرژی و حقوق کارکنان با انجام هزینه­یابی کایزن در هر واحد انجام می­شود(گودرزی و رمضانپور نامقی، ۱۳۸۹، ۱۶۳).

هزینه­یابی کایزن در مقایسه با هزینه­یابی استاندارد در بسیاری از موضوعات به کاهش بیشتر در هزینه­ها کمک می­کند. در نتیجه، ممکن است برای کارکنان و مدیران با فشار روانی همراه و مسئله ساز باشد. سیستم هزینه­یابی کایزن با گام­های آن در سه بخش زیر تشریح می­شود:

۱-­ آماده­سازی و تهیه بودجه و تعیین مقدار هدف برای کاهش هزینه؛

۲- فعالیت­های کایزن با تمرکز بر کارخانه؛

۳- اندازه­گیری و تجزیه و تحلیل فاصله بین اهداف هزینه و هزینه­های واقعی ( گودرزی و رمضانپور نامقی، ۱۳۸۹، ۱۶۳)­.

سوالات یا اهداف این پایان نامه : 

هر پژوهش با مسئله­ای شروع می­شود و با تشریح مسئله یا مشکل، اهداف پژوهش در جهت حل آن مسائل پایه­گذاری می­شود بنابراین، پژوهش حاضر در جهت برآوردن اهداف زیر می­باشد­.

۱-۵-۱- اهداف علمی پژوهش

  1. کمک به بهبود تصمیم گیری استفاده کنندگان صورت های مالی
  2. بهبود روش­های مدیریت هزینه جهت افزایش بازدهی شرکت­ انتقال گاز ایران
  3. تعیین تاثیر مدیریت هزینه بر عملکرد مالی شرکت انتقال گاز ایران
  4. تعیین تاثیر مدیریت هزینه بر بازده بلند مدت دارایی ها

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

 پایان نامه

لینک متن کامل پایان نامه رشته مدیریت با عنوان : تاثیر استراتژی مدیریت هزینه بر عملکرد مالی بلند مدت شرکت انتقال گاز ایران  با فرمت ورد

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.